اتوآنالایزر بیوشیمی یک آنالایزر خودکار با استفاده از تکنیک جریان ویژه به نام تحلیل جریان مداوم (CFA) است که اولین بار توسط شرکت Technicon عرضه شد. این ابزار در سال ۱۹۵۷ توسط دکتر لئونارد اسکگز اختراع شد و توسط شرکت Technicon تجاری شد. اولین دستگاه ها برای تجزیه و تحلیل بالینی کاربرد داشتند، اما با پیشرفت تکنولوژی اتوآنالایزرهایی برای تجزیه و تحلیل صنعتی روانه بازار شد. با ما همراه باشید تا در این مقاله درباره اتوانالایزر بیوشیمی، یکی از مهمترین دستگاه های آنالیز داده صنعت آزمایشگاه پزشکی، صحبت کنیم.
مجموعه وستا تجهیز پارت با سالها تجربه در واردات و عرضه محصولات تجهیزات آزمایشگاهی-پزشکی، به جامعه درمان کمک می کند تا با جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا خدمات خود را ارائه دهند. برای سرویس، کالیبراسیون، نصب، راه اندازی و گارانتی تجهیزات آزمایشگاهی می توانید از طریق را های ارتباطی صفحه تماس با کارشناسان مجرب وستا در ارتباط باشید.
اتوآنالایزر چیست؟
اتوآنالایزر با تجزیه و تحلیل جریان مداوم آنالیز داده را انجام می دهد. در تجزیه و تحلیل جریان پیوسته (CFA) در واقع یک جریان پیوسته از مواد توسط حبابهای هوا به بخشهای مجزایی تقسیم میشود و در آن واکنشهای شیمیایی انجام می شوند. در ادامه جریان پیوسته نمونههای مایع و معرفها با هم ترکیب میشوند و به لولهها و کویلهای اختلاط منتقل میشوند.
لوله نمونهها را از یک دستگاه به دیگری با عملکردهای مختلفی مانند تقطیر، دیالیز، استخراج، تبادل یون، گرم کردن، دوره نهفتگی و نگهدارنده؛ جابجا می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اتوآنالایزرها پیشنهاد می کنید صفحه کاتالوگ اتوآنالایزر بیوشیمی ChemWell 4620 را مطالعه کنید.
اجزای اتوآنالایزر بیوشیمی
دستگاه اتوآنالایزر بیوشیمی متشکل از ماژولهای مختلفی از جمله نمونهبر، پمپ، سیمپیچهای اختلاط، نمونههای اختیاری (دیالیز، تقطیر و گرمایش)، آشکارساز و تولیدکننده داده است. اکثر اتوآنالایزرها طبق واکنشهای رنگی آنالیز داده را انجام می دهند.
کاربرد اتوآنالایزر بیوشیمی
اتوآنالایزر بیوشیمی، که به عنوان آنالایزر شیمی بالینی نیز شناخته می شود، برای اندازه گیری متابولیت های موجود در نمونه های بیولوژیکی مانند خون یا ادرار استفاده می شود. مطالعه این مایعات امکان تشخیص بسیاری از بیماری ها را فراهم می کند. کاربرد رایج این نوع آنالایزر، اندازه گیری کراتین ادرار برای ارزیابی ظرفیت فیلتراسیون و سلامت کلیه ها است.

برخی از مدل ها طیف وسیع تری از انواع تحلیل را نسبت به تحلیلگرهای سنتی ارائه می دهند. آنها می توانند برای تخصص هایی مانند ایمونولوژی، غدد درون ریز، سم شناسی و انکولوژی استفاده شوند. اتوآنالایزرهای بیوشیمی در بازار وجود دارند که می توانند تا ۱۰۰ نوع تحلیل را انجام دهند. برای بهینهسازی گردش کار، سیستمهایی نیز وجود دارند که شیمی بالینی و نمونههای ایمونواسی را همزمان پردازش میکنند.
برخی از اتوآنالایزرهای بیوشیمی دارای یک اتصال بی سیم برای اطمینان از اشتراک گذاری بهتر داده های بیمار، به ویژه برای آزمایشگاه های دارای LIS (سیستم اطلاعات آزمایشگاهی) هستند.
نحوه کارکرد
چندین روش تحلیلی برای آنالیز داده های بالینی وجود دارد. اتوآنالایزر بیوشیمی می تواند بر پایه چندین اصل، اندازه گیری را انجام دهد. در ادامه دو دسته کلی آنالیز داده ها در آزمایشگاه های پزشکی را معرفی می کنیم:

تکنیک های نوری
تکنیک های نوری در دو گروه رنگ سنجی و فوتومتری، داده ها را آنالیز می کنند.
رنگ سنجی
رایج ترین روش آنالیز داده در آزمایشگاه های پزشکی است. نمونه با معرف مناسب مخلوط می شود تا واکنشی ایجاد شود که منجر به تغییر رنگ شود. غلظت آنالیت، شدت رنگ به دست آمده را تعیین می کند.
فتومتری
یک منبع نور با طول موج مناسب بر روی نمونه تابیده می شود و یک آشکارساز نوری در سمت دیگر نمونه قرار می گیرد، تا میزان نور جذب شده را اندازه گیری کند. این آنالیز داده به طور مستقیم با غلظت آنالیت در نمونه ارتباط دارد.
در این روش چندین اصل وجود دارد: جذب (توانایی یک محیط برای جذب نور)، کدورت سنجی (اندازه گیری کدورت تولید شده توسط مواد معلق در یک محیط مایع)، فلورسانس (نور ساطع شده از ماده ای که نور را در یک طول موج جذب می کند و آن را با طول موج دیگری ساطع می کند.
با هم فیلمی درباره اتوآنالایزر بیوشیمی ChemWell 4620 ببینیم:
تکنیک های الکتروشیمیایی
اتوآنالایزرهای بیوشیمی که مبتنی بر تکنیک های الکتروشیمیایی هستند در دو گروه آنالیز داده خود را تکمیل می کنند:
پتانسیومتری مستقیم
استفاده از الکترودهای انتخاب کننده یون (ISE) برای سنجش یون در نمونه ها آنالیز را انجام می دهد. از این روش برای اندازه گیری یون هایی مانند Na+، K+، CI- و Li+ استفاده می شود. ISE ها حسگرهایی هستند که قادر به تعیین غلظت یون ها در یک محلول با اندازه گیری جریان از طریق یک غشای انتخاب کننده یون هستند.
پتانسیومتری غیرمستقیم
در این روش دستگاه اتوآنالایزر بیوشیمی از الکترودهای انتخاب کننده یون برای آنالیز داده استفاده می کند. این روش کارایی بالا را فراهم می کند و بیشتر در آزمایشگاه های متمرکز استفاده می شود. نتایج بر حسب مولاریته بیان می شود.
ارزیابی عملکرد اتوآنالایزر بیوشیمی
در آنالایزرهای تمام اتوماتیک، نمونه ها و معرف ها زودتر از موعد آماده می شوند و سپس در دستگاهی قرار می گیرند که آنها را طبق لیست تجزیه و تحلیل می کند. امکان راه اندازی زنجیره آزمایش و تنظیم سرعت با اتوآنالایزر وجود دارد. آنالایزرهای تمام اتوماتیک بیشتر برای آزمایشگاه های متوسط تا بزرگ مناسب هستند که نیاز به تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از نمونه ها دارند.
مدیریت معرف ها و نمونه ها در اتوآنالایزر
اتوآنالایزر بیوشیمی دارای دو مخزن است که قفسه معرف ها و نمونه ها در آن قرار می گیرند. نمونه ها می توانند خون، ادرار، مایع مغزی نخاعی و… باشند. یک بازوی خودکار معرف را از یک لوله به لوله نمونه با دوز مورد نظر برای تجزیه و تحلیل پیپت می کند. حجم معرف ها و نمونه هایی که اتوآنالایزر برای انجام آزمایش به آن نیاز دارد بر هزینه نهایی تأثیر می گذارد. هزینه های کارکرد دستگاهی که به مقادیر زیادی معرف نیاز دارد در دراز مدت گرانتر خواهد بود.
سخن آخر
اتوآنالایزر بیوشیمی در تجزیه و تحلیل شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی نمونه های پلاسمایی و سرم در آزمایشگاه پزشکی کاربرد دارد. این دستگاه دارای گواهینامه استاندارد است و نتایج را با دقت و تکرارپذیری خوب ارائه می دهد. اتوآنالایزر از تجهیزات لازم برای استانداردسازی آزمایشگاه پزشکی است. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش این دستگاه از طریق شماره تماس ۰۲۱۷۲۸۰۱ با کارشناسان ما در وستا تجهیز پارت در ارتباط باشید.